ضوابط بهداشتی - آماده نمودن، نگهداری و حمل مرغ تازه ( گرم ):
1 مرغ استحصالی باید در کشتارگاههای مجاز که دارای مسؤول فنی، بهداشتی( مطابق ضوابط سازمان دامپزشکی ) کشتار شده باشد.
2 هر یک از لاشههای مرغ باید تمیز و عاری از پر، کله، امعاء و احشاء، گردن، انتهای روده و مقعد، پا ( قطع شده از مفصل زانو ) باشد.
3 هر یک از لاشههای مرغ باید در کیسههایی از جنس پلی اتیلن بسته بندی گردد.
4 هوای داخل هر یک از بستههای مرغ باید با دستگاه واکیوم تخلیه گردد.
5 نگهداری در سرد خانه و حمل بستههای مرغ در کانتینر سردخانه دار باید در 4 - 0 درجه صورت گیرد.
6 نام کشتارگاه به تاریخ تهیّه، وزن و درجة نگهداری بر روی هر بسته باید نوشته شده باشد.
7 نظافت و شستشو و ضد عفونی کانتینرها قبل از هر بار حمل باید انجام گیرد.
8 کف کانتینر باید از پالت فلزی یا پلاستیکی مفروش باشد.
9 دستگاه سرد کننده کانتینر ( ترموکینگ ) قبل از بارگیری و در طول حمل و تخلیه باید روشن باشد.
10 هر یک از کانتینرهای حامل مرغ باید دارای گواهی بهداشتی با مهر وامضاء مسؤول بهداشتی کشتارگاه یا سردخانة نگهدارنده بوده و از نسخة اصلی باشد.
11 بستههای مرغ باید به تعداد مناسب در سبدهای پلاستیکی یا در کارتنهای مخصوص قرار گیرد.
12 قبل از بارگیری کانتینر، مسؤول بهداشتی کشتارگاه یا سردخانه باید از صحّت کار دستگاه سردکننده مطمئن باشد.
13 هر یک از بستههای مرغ باید عاری از آب یا خونابه باشد.
14 کیسههای پلی اتیلین باید بیرنگ بوده و لاشه مرغ به وضوع قابل رؤیت باشد.
15 داخل کانتینرهای سردخانهدار حامل مرغ باید عاری از هر گونه اشیاء اضافی یا سایر مواد غذایی باشد.
ضوابط بهداشتی - آماده نمودن، نگهداری و حمل مرغ منجمد:
1 مرغ استحصالی باید در کشتارگاههای مجاز که دارای مسؤول فنی، بهداشتی ( طبق ضوابط سازمان دامپزشکی ) کشتار شده باشد.
2 هر یک از لاشههای مرغ باید تمیز و عاری از پر، کله، امعاء و احشاء، گردن، انتهای روده و مقعد و پا ( قطع از مفصل زانو ) باشد.
3 هر یک از لاشههای مرغ باید در کیسههایی از جنس پلی اتیلن بسته بندی گردند.
4 هر یک از بستههای مرغ باید با قرار گرفتن در سینیهای مطبق ( راک ) به مدّت حداقل 3 ساعت در تونل انجماد با برودت 35- تا 40- درجة سانتیگراد منجمد گردد.
5 نگهداری در سردخانه و حمل بستههای مرغ منجمد در کانتینر سردخانهدار با برودت حداقل 18- درجة سانتیگراد صورت گیرد و سالنهای سردخانه و کانتینر سردخانهدار باید دارای ترمومتر و دستگاه ثبت برودت ( ترموگراف ) باشند.
6 نام کشتارگاه، تاریخ تهیّه، وزن، درجة حرارت نگهداری بر روی هر بسته باید نوشته شده باشد.
7 نظافت، شستشو و ضد عفونی کانتینرها قبل از هر بار حمل انجام گیرد.
9 دستگاه سرد کننده کانتینر ( ترموکینگ ) باید قبل از بارگیری و درحین حمل و تخلیه روشن باشد.
10 هر یک از کانتینرهای حامل مرغ باید دارای گواهی بهداشتی با مهر و امضاء مسؤول بهداشتی کشتارگاه یا سردخانه نگهدارنده بوده و از نسخة اصلی باشد.
11 بستههای مرغ منجمد باید به تعداد مناسب در داخل کارتن مخصوص بسته بندی قرار گیرد.
12 قبل از بارگیری کانتینر مسؤول بهداشتی کشتارگاه یا سردخانه باید از صحّت کار دستگاه سردکننده ( ترموکینگ ) مطمئن باشد.
13 هر یک از بستههای مرغ منجمد باید عاری از ریزههای یخ و برفک و هوا باشد.
14 کیسههای پلی اتیلن حاوی مرغ منجمد باید بیرنگ بوده و لاشههای مرغ به وضوح قابل رؤیت باشد.
15 داخل کانتینر سردخانهدار حامل مرغ باید عاری از هر گونه اشیاء اضافی یا سایر مواد غذایی باشد.
برای محمولة هر کانتینر پس از بارگیری از سردخانه یا کشتارگاه توسّط مسؤول بهداشتی مستقر پس از کنترل محموله در حین بارگیری و کنترل شرایط بهداشتی کامیون باید گواهی بهداشتی صادر گردد یا به عبارت دیگر هر کامیون باید دارای گواهی بهداشتی صادره از طرف مسؤول بهداشتی مستقر در کشتارگاه یا سردخانه باشد.
هر یک از کارتنهای حاوی مرغ باید دارای مشخصاتی از جمله: نام کشتارگاه، تاریخ تهیّه، وزن خالص، وزن ناخالص و تعداد بستههای مرغ منجمد باشد.