ذبح شرعی:
پرندهها پس از خروج از دستگاه شوک، توسّط نقالة هوایی وارد سالن کشتار میگردند؛ محل استقرار ذابح بگونهای طرّاحی گردیده که قسمت سر و سینه پرندهها به طرف جنوب غربی ( جهت قبله ) قرار گرفته و ذابحین آموزش دیده با داشتن تجهیزات لازم مانند: کارد تیز، دستکش فلزی ( بافته شده از زنجیرههای ظریف ) و ماسک شفاف انتظار آنها را میکشند و با جاری شدن کلمة بسم الله بر روی لبان ذابح اوّلین مرحلة عملیات کشتاری شروع میگردد.
مرحلة سر بریدن باید چنان انجام پذیرد که در هنگام برش به طور همزمان 2 سیاهرگ و 2 سرخرگ به همراه مری و نای پرنده بریده شود.
لازم به ذکر است عمل ذبح شرعی زیر نظر ناظر شرعی کشتارگاه انجام پذیرفته و کلیة مراحل آن راکنترل مینماید.
خونگیری:
یکی از مزایای آویخته کردن پرنده حین کشتار انتقال حجم وسیعی از خون سایر اندامها به طرف ناحیه سر و گردن میباشد که مرحله خونگیری را آسانتر مینماید.
پس از عمل ذبح، لاشههای ذبح شده به طرف حوضچة خونگیری هدایت میگردند در این مکان لاشههای آویخته شده باید مسافتی را جهت تخلیة کامل خون در بالای حوضچه طی نمایند. مدّت زمان استاندارد در این مرحله ( تایم خونگیری ) مدّت 2 - 5/1 دقیقه میباشد.
خونهای جمع آوری شده در داخل خوضچه در زمان مناسب از طریق کانال کف حوضچه به داخل اتاقک خارج از سالن هدایت و از آنجا توسّط پمپهای قوی به قسمت سالن تبدیل ضایعات پمپاژ میگردند. در این سالن طی عمل فرآوری خونها تبدیل به پودر خون گردیده که از آن جهت تأمین پروتئین لازم در جیرة غذایی دام و طیور و آبزیان استفاده میگردد. سپس لاشههای خونگیری شده توسّط نقالة هوایی به داخل اسکالدر هدایت میشوند.
اسکالدر ( مخزن آب داغ ):
اسکالدر دستگاهی است به شکل حوضچة فلزی از نوع استیل زنگ نزن و طراحی آن به گونهای است که زنجیر انتقال ( نقالة هوایی ) از یک طرف لاشهها را وارد و سپس از داخل آب داغ مخزن عبور داده و از طرف دیگر مخزن خارج مینماید. آب موجود در مخزن دستگاه توسّط تزریق بخار آب گرم شده و به دمای حدود60 - 50 درجة سانتیگرا د میرسد. آب داغ سبب خیسانیدن پرهای لاشهها گردیده و طی نرم کردن فولیکولهای پر، عمل جداسازی آن را از روی سطح پوست تسهیل میبخشد.
لازم به ذکر است در صورت قرار گرفتن لاشهها بیش از مدّت زمان استاندارد ( 3 - 2 دقیقه ) یا بالا رفتن دمای بیش از حد آب موجب پخته شدن آنها میشود چنان چه پوست لاشهها در این حالت سفیدتر از حد معمول و در ملامسه لزج بوده و به راحتی از عضلة زیرین جدا میشود.
چنان که به عضلة سینه ( پکتورال ) این لاشههای مشکوک برش بدهیم و در عمق بیش از 2 میل متر پخته به نظر برسد این لاشه برای مصرف مناسب نبوده و میبایست از چرخة توزیع و مصرف خارج گردد. و در صورتی که دمای آب اسکالدر کمتر از حد معمول باشد پرها از روی پوست لاشه به خوبی جدا نمیگردند. پس لاشههای خارج شده از اسکالدر به طرف دستگاههای پرکنی انتقال داده میشوند.