سردخانه
پیش سردکن:
گوشت حاصل از طیور پس از بسته بندی و سایز بندی به جهت انجماد تحویل سردخانه میگردد. در ابتدا آنها را بر روی راکهای مخصوصی که برای این منظور طرّاحی و ساخته شده قرار داده و به داخل سالن پیش سردکن انتقال میدهند تا دمای سطح آنها به 5 درجة سانتیگراد برسد.
تونل انجماد:
پس از خنک شدن و پایین آمدن دمای مرغهای بسته بندی شده، آنها را سریعاً به داخل تونل انجماد منتقل میکنند. برای رسیدن به انجماد کامل لازم است که بین 8 تا 10 ساعت در تونل انجماد قرار داشته باشند؛ به نحوی که پس از طی مدّت زمان انجماد، میبایست دمای داخل تونل انجماد به 35- درجة سانتیگراد رسیده باشد و این در حالی است که دمای سطح مرغهای منجمد شده باید 25- درجة سانتیگراد و متعاقب آن دمای بطن آن 12- درجة سانتیگراد بوده باشد. سردخانة گیلان کشتار برای حصول به این منظور از 4 تونل انجماد با ظرفیّت 40 تن بهره میبرد.
شیرین پک:
مرغها پس از انجماد و بعد از آن که در داخل کارتنهای مخصوص چیده شدند جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل آنها، به قسمت شیرین پک تحویل داده میشوند. دستگاههای شیرین پک از یک سو کارتنهای مرغ منجمد را در یک لفاف پلاستیکی پیچیده و با عبور کارتنها در طول دستگاه برای مدّت چند ثانیه، با حرارتی معادل 200 درجة سانتیگراد، از سوی دیگر آنها را کاملاً وکیوم شده تحویل میدهد.
نگهداری:
پس از عملیات شیرین پک کارتنهای مرغ منجمد به طور مرتب روی پالتهای چوبی چیده و سپس توسّط لیفتراک، جهت ذخیره سازی به سالنهای نگهداری انتقال مییابند. برودت لازم برای سالنهای نگهداری 18- درجة سانتیگراد میباشد که در این سطح برودت، بالغ بر 95% از فعّالیّت باکتریها خنثی شده و تا مدّت 12 ماه از فساد گوشت حاصل از مرغ جلوگیری میگردد. چنان چه برودت نگهداری بیشتر از 18- درجة سانتیگراد باشد، عمل فساد زودتر از موعد شکل میگیرد.