چیلر آبی ( Chiller ) :
دستگاهی است فلزی از جنس استیل زنگ نزن. دارای یک مخزن بزرگ و طویل به شکل نیم دایره و یک محور استوانهای قطور که بر روی آن ورقههای فلزی به شکل مارپیچ متّصل گردیده است.
مخزن چیلر:
در این مخزن مرغهای ذبح شده همراه با آب و پودر یخ قرار میگیرد. آب تمیز از طریق لولههای قطور از بالا وارد و آب کثیف ( خونابه و محتویات باقیمانده از حفره بطنی ) از شیر تخلیه در بدنة آن خارج میگردد. راههای خروجی دیگری در ارتفاع بالاتر بدنه وجود دارد که مانع از سرریز شدن آب داخل چیلر میشود. در قسمت کف چیلر و دیوارههای آن سوراخهایی تعبیه گردیده که از طریق آن هوای فشرده توسّط شیلنگهای متّصل به کمپرسورهای قوی به داخل آب مخزن تزریق میگردد.
تزریق این هوای فشرده از راکد ماندن و ایستایی محتویات کف مخزن جلوگیری نموده و در نتیجه فرصت فعّالیّت میکرو ارگانیزمهای مضر را از آنها میگیرد و از طرف دیگر این هوای فشرده موجب به حرکت در آوردن مخلوط آب و یخ و لاشههای استحصالی موجود در مخزن میشود. قالبهای یخ نیز در ابتدای چیلر توسّط دستگاه خرد کن تبدیل به پودر گشته و به آب اضافه میگردد.
تذکر: در بعضی از کشتارگاهها به جای استفاده از پودر یخ، از سیستم آیس پک استفاده میشود در این روش آب مورد نیاز در مکانی خارج از چیلر توسّط یخ به سرمای مطلوب رسیده و توسّط لولههایی به داخل چیلر انتقال مییابد.
نسبت لاشه و آب و یخ چنان است که به ازای هر قطعه لاشه میبایست یک لیتر آب و نیم کیلوگرم یخ در مخزن چیلر لحاظ گردد.
زمان ماندگاری لاشهها در این مخلوط حداکثر 15 دقیقه است. استوانه قطور فلزی همراه با تیغههای مارپیچی متّصل به آن توسّط یک گیربکس پر قدرت به چرخش در میآید و طی حرکت دورانی آن مخلوط آب و یخ و لاشهها توسّط تیغههای مارپیچ به جلو رانده میشوند و به تدریج به قسمت انتهایی و خروجی چیلر هدایت میگردند.
لاشههای خارج شده مجدّداً وارد یک چیلر آبی دیگر در ارتفاعی پایین از سطح چیلر قبلی حاوی مخلوط آب و یخ تمیزتر گردیده و طی انجام دوبارة همزنی و هدایت رو به جلو، توسّط استوانه نهایتاً از قسمت خروجی بر روی یک سینی بزرگ استیل پایهدار ریخته میشوند. در این قسمت لاشههای خنک شده توسّط پرسنل حاضر به قلابهای متّصل به ریل هوایی راکر یا آبچکان آویخته میشوند.